Италия през погледа на една жена ... Или защо жените толкова харесват Италия

София Лорен казва, че всичко, което виждаме по нея, дължи на спагетите ... В този ред .. Случвало ли ви се е, да водите приятни разговори ... Особено с хора, с които сте се запознали съвсем скоро? На мен ми се случи! Водих изключително приятен разговор със също толкова изключително приятен човек! Тъй като разговора продължи дълго, темите бяха най-различни до момента в който не споменах какво работя! Сами се досещате, че разговора се пренасочи в тема туризъм! Говорихме за Гърция, Турция, Испания, Египет и от дума на дума, "пътят" ни отведе до любимата Италия! Едва ли е останал някой от Вас, който да не е разбрал, че лично за мен Италия е страна, в която колкото пъти да се върна, винаги ще намеря нещо различно и интересно! Магията на Рим, Венеция и Флоренция кара милиони хора по света да оставят част от сърцето си при Колизеума и Моста на въздишките. Внезапно бях провокирана от въпроса "Защо Вие жените, толкова много се прехласвате по тая Италия?" Странно, но за 1ви път нямах отговор и то на подобен въпрос ... Именно това ме вдъхнови да напиша тази статия и да отговоря подробно както на себе си, така и на голяма част от Вас, мили дами, които сте влюбени в Италия и търсите обяснение за тази любов ... От къде да започна ... Нима има жена, която да не се впечатлява от романтика, нежност, очарование, хубаво вино, вкусна храна, добър ресторант и разбира се, компанията на джентълмен с букет цветя в ръце!
Размечтахте се, нали? Истината е, че в Италия, всяка жена, без значение от възрастта може да намери своя идеал за мъж. Всички знаем или поне сме чували какви джентълмени и романтици могат да бъдат италианските мъже, но по-късно ще стигнем и до там!
Разбира се, Италия далеч не е най-красивата дъжрава, но пък е държавата, в която всяка 2ра жена крие в мечтите си и е в плановете и за посещение! Няма как това да не дразни мъжете, които колкото и да се опитват да бъдат романтици, на нас винаги нещо няма да ни достига, а това нещо, Италия, може да ни го даде във всяко едно свое кътче! Противно на схващането, че ние жените сме сложно устроени, ще кажа, че такова нещо като "сложноустроена" жена, не съществува! Ние винаги се задоволяваме с малките неща: романтична вечеря на брега на Канале Гранде в ресторант с карирани покривчици, свещи и бутилка страхотно вино бианко! Заговорвайки за романтична вечеря, е момента да споменем прекрасната италианска кухня - едно от нещата, които няма как да не ни впечатли в тази държава. На Ботуша никога няма да останете гладни! Но да започнем от сутринта. Какво е 1вото нещо, с което трябва да започне денят на една жена? Ха - ха - знам какво си помислихте, но нека бъдем реалисти. Разбира се, че това е кафето!
Въпреки, че не Италия е родното мястро на кафето, тя пък е страната на любимото еспресо! Кафето в Италия е силно, много силно. Истинското италианско кафе е дълго точно два пръста, приготвено в малка затоплена чашка. Пие се на един дъх, на крак, като шот. Нали не мислите да ми кажете, че Вие сте от типа жена, на която никога не и се е приисквало да седне на терасата на хотела на брега на Канале Гранде и гледайки гондолите и как Венеция се събужда, да отпива глътка италианско кафе, похапвайки традиционната кифла с шоколад или ванлиов крем!
Следва рабходка из малките тесни калдаръмени улички, измежду които особено, ако сте в компанията на любим човек, с удоволствие бихте се изгубили ... От всяка тераса се усмихват малки домашни саксиени цветя.
Уличката пред Вас не свършва, а вие сте нетърпелива и любопитна, типично женско качество, да видите какво се крие зад следващия ъгъл.
Тези от Вас, мили дами, които все още са необвързани и са обикаляли сами из малките италиански улички, съм сигурна, че поне веднъж през ума им е минало, че зад следващия ъгъл, могат да срещнат онзи красив и привлекателен джентълмен, за който са си мечтали.
Но вместо него, следващия ъгъл, до стара и олющена сграда, открива малко, закътано ресторантче, в което с удоволствие бихте седнала да похапнете!
Ах ... Италианската кухня - всичко вредно е мечтата на всяка жена! Пица, паста, равиоли, джелато ... От къде да започнем? Нека не забравяме, че Италианците обичат семплата кухня без сложни ястия, но с натурални продукти! Истинската италианска пица е много тънка, прави се от специфично брашно и се пече на пещ с дърва. Вкусно, нали?
Запазената марка на Италия, разбира се е пастата, която включва всички макаронени продукти: спагети, фузили и останалите официално регистрирани близо 300 варианта.
В предходния пътепис "До Милано и назад, споделих с Вас, че аз лично също не се въздържах и на сядането ни срещу Миланската катердала си поръчахме и пица и паста! А какво е храната, без бутилка вино бианко ...
Вече спокойно може да се каже, че изпитвате и се наслаждавате на онова страхотно чувство, което италианците нааричат " Il Dolce Far Niente"- или удоволствието да не правиш нищо и да му се наслаждаваш! Как да не я обичаш тази държава! За тези дами от Вас,които все още не са посетили Италия и е само в мечтите Ви, отново противно на всички мнения - Италия е държава,която може да посетите с любимия човек, с лудата приятелка, а защо не и сама! И в 3та случая, ще изпитате удоволствие от своето пътешествие там!!! А онези от Вас, които вече са го направили - със сигурност, четейки, нямат търпение да повторят! Колкото и да твърдим, че не харчим пари за дрехи и не сме шопинг мания, все пак сме в Италия! Особено, ако се намирате в столицата на модата, Милано, няма как да не направите шопинг тур по магазините и да не се разделите със солидна сума евро, особено, ако по магазините има промоции!
Аз лично, не познавам някоя от нас, която не се е изкушила и не е влезнала в лъскав магазин ... На нас жените, това ни е в кръвта! Нека не забравяме, че Италия е страната на Армани, Версаче, Роберто Кавали, Долче и Габана, Валентино, Фенди, Салваторе Ферагамо, Москино, Прада, Луиза Спаньоли и... по-добре да спрем дотук. Елегантността и усещането за красота е в кръвта на италианците. Там наистина посрещат по облеклото. В официални учреждения е невъзможно да бъдеш допуснат, без да си подходящо облечен. Дори бабите в Рим редовно си правят сешоар и разхождат кучетата си с високи токчета.
Еее добре! Няма как да не стигнем и то тази тема ... L'amore grande На скоро чух една стара поговорка, която гласи следното: „Италианците са родени свалячи и се пробват винаги. И им се получава!" Някои от нас, дори определят италианците, като едни от най-красивите мъже на света!
Какво да ви кажа,освен, че сте прави! Те са чаровни, джентълмени, галантни. Ще ви обяснят, че сте „бела, белисима", ще ви повозят на скутер из града, за да усетите вятъра в косите, ще ви покажат забележителностите. Италианците – страстни любовници и чаровни прелъстители. Замислете се за визията, излъчването и ангелския глас на Ерос Рамацоти и Тициано Феро и ще се сетите за какво говорим! Забележителното за италианеца е, че винаги обръща внимание на детайлите и изглежда като излязъл от реклама. Дори най-обикновения мъж в градския транспорт – без значение на каква възраст, задължително е много добре облечен, със шалче и адски добре подбрани детайли в облеклото.
Италианеца изглежда добре, дори, когато е неглиже! Запомнете тази мисъл ...
Няма по-големи мечтатели и романтици от италианците. За тях е удовлствие да те заведат на романтична вечеря на свещи в най-красивия квартал, да платят сметката, да пият с теб вино и да те държат за ръката, докато се възхищават на прекрасните ти очи. Точно така, правилно си спомняте. С това започна статията!
Италианците, безспорно са от онзи тип мъже, които умеят да създават атмосфера и се гордеят със страната си и ако си почитателка на Италия и тя вече е в твоето сърце – тогава италианецът е точно момчето за теб!
И трябва да знаеш, че ако се влюбят в теб, ще те уважават! Те са гостоприемни, дружелюбни и способни да допускат човека наистина близо до себе си. Жената за тях е много по-висша от самите тях и те са готови да я глезят, толкова, колкото тя позволи. Съществува подозрение, че някъде със сигурност има скрита енциклопедия на флирта по италиански и тя със сигурност започва с израза: "Ciao, bella!". Из нашите улици може никой да не ви забелязва, но в Италия ще се чувствате забелязана! Да, със сигурност вече повечето от Вас биха искали точно в този момент да са в Италия! Няма жена, която да не обича да бъде забелязвана! Разбира се, Италия е много повече! Трудно е една такава държава да бъде описана с думи, за това, ние жените я рисуваме с мечти! <3
И все пак ... Не можем да отречем, че само при споменаването на думата Италия, в главите ни нахлуват всички тези изброени и споменати до тук мисли! Мили дами, нека не забравяме, че все пак сме българки и от нашето по-хубаво няма! За качествата на българските мъже са изговорени и изписани и безброй хвалебствия. Всички те, обаче, могат да се обобщят в три насоки – че бългaрският мъж е силен, смел. Е, той никог никога няма да запомни датата на рождения ти ден или годишнина от сватбата ви. Той никога няма да се сети да ти подари цветя без повод или е рядкост да те изведе на ресторант, защото е работил до късно, НО той винаги ще бъде до теб, когато ти е трудно и ще те завива, когато спиш, за да не настинеш! Той си остава твоя - българския мъж! ТАКЪВ, КАКЪВТО ИТАЛИАНЕЦА НИКОГА НЯМА ДА БЪДЕ! И все пак ... Италия си остава сън. Сън, който ще се завръща при теб, до края на живота ти! И колкото и да отричаме, ние жените винаги ще се прехласваме по Италия - единствената държава, в която олющените сгради, не правят впечатление!

Коментари

Популярни публикации от този блог

До Милано и назад ... или как само този, който не пътува, няма да открие себе си.

3 Март - Звук и Светлина или .. "Сядай да ти разправям"

Египет - Богове, Фараони, Жаркото слънце на пустинята и още нещо ...